SUZHOU RESEARCH CENTRE COMPETITION 蘇州建築研究院設計比賽


A new master planning is to be done in the area of Suzhou. A city where is often being considered as a cradle of ancient chinese artists, is also a house of various famous gardens describing the dream of the spatial form of the nation. Although we do not yet see the final planning of the entire master plan, we see a potential of constructing a modern garden city that reflects its ancient culture.
Inside this new garden city, the site of this proposed research centre lies near the western corner, is also near the main park connecting the hills in the north and the waterscape in the central axis. It makes a perfect location for this project to become a point of nice scenery, rest, and a shelter location from the sun and rain provided to the people in the park and waterfront. We choose to design this project to become a gazebo in the garden, as a gazebo inside any Suzhou garden.

一個新的城市規劃經已在蘇州完成。蘇州,一個被視為中國古代藝術家的搖籃,各種各樣著名的中國古典花園。這些古典花園蘊藏著現代中國對自然及空間的深刻理解。雖然我們還未能看到新城市規劃的最終面貌。但在整個計劃中,我們看到了創建包含現代技術同時反映古典的中國文化城市花園的潛力。在這個新的城市花園中,本案位在於中軸線的西南角,同時北接方的山丘及東通中軸主題公園。這為本案成為一個漂亮的風景點提供是一個完美的位置,同時提供一個連接公園和海濱的避雨休息和遮陽庇護的好地方。我們選擇將本案設計成為一個在花園裡的亭,是蘇州園林裡面的其中一個。

このプロジェクトは蘇州の都市計画の中軸線の南西の方に位置し、北の方では丘に接し東のほうには中軸テーマパークがある。蘇州の庭園をアイデアとしてスタートし、庭園の中にある亭を建築することをデザイン概念とする。機能的では展示ホール、下沈式商店、養成訓練学校、オフィスなどがふくまれている。本提案は様々の環境対策を採用した。風通しの廊下のデザイン、緑化率の向上、中央の園、高性能のカーテンワールとソーラーパネルの加入などにより、この建築をグリーン建スリースターレベルとLEEDゴールドレベルの承認要求に満足させ、十分に低炭素で環境にやさしいという主旨を表す。